Det blir inte alltid som planerat…

Fölsäsongen började rent ut sagt som en mardröm för vår del. Det tråkigaste av allt är att vi förlorade vårt svarta lilla ministo, Touched By An Angel RS 6629. Hon kastade sitt föl i förra veckan, hon skickade ut fölungen kvar i påsen och livmodern. Veterinären tillkallades så klart och hon kämpade verkligen med att få igång Angel. Livmodern petade hon in men Angel fick ett enormt blodtrycksfall och återfick ingen cirkulation igen. Det gick inte att sätta dropp och beslutet om att låta Angel somna in fick tyvärr tas. Det gör så fruktansvärt ont att förlora henne. Att hon skulle behöva sluta sina dagar på detta sätt. Angels mormor var en av mina absoluta favoriter, Wolly Winning Face, som tyvärr inte längre finns i livet, henne förlorade vi tyvärr i ett felläge. De är så speciella stona, ur den linjen. Vi är så tacksama över Angels lilla sto från förra året.

Let The Dream Begin kastade även sitt föl, samtidigt som veterinären kämpade med Angel. Ett brunt litet stoföl, så orättvist. Dream mår bra, men det är hjärtekrossande när de står och försäker få sina föl att resa sig upp och putsar på dem.

Som om inte det vore nog så kastade Viol sitt föl i år igen ☹ Det var två veckor kvar till beräknat datum. Hon kastade sitt föl förra året och innan jag betäckte henne så veterinärundersöktes hon och spolades rent så det verkligen skulle vara en bra miljö i livmodern. Jag förstår inte varför hennes fölunge inte kom ut levande? Viol mår i alla fall efter omständigheterna bra ♥

Fy, jag får ont i magen varje morgon just nu, innan man vet att alla ston mår bra. Vi har haft bra flyt med fölningarna en längre tid nu och när man har flera ston så händer det så klart tråkigheter, men tre föl och ett sto, det är tungt!

Angel, hon var verkligen så speciell. Jag minns det som i går när jag fann henne i sommarhagen, för tidigt född i hällande regn. Copy stod böjd över en pytteliten svart filur. Jag hade ingen grimma med, men som tur var bilen och släpet. Jag bar Angel in i transporten och Copy följde så klart med. Väl inne i stallet så torkade vi henne torr och snart diade hon.

Angel och Copy 2008

 

Touched By An Angel 2008-2018

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *