Hingstpremiering

I går var det dags för vårens avelsvärdering för hingstar, denna gång i Mullsjö.

Vi hade tre timmars bilresa dit så vi rullade från Mjälkärr vid 6 och var framme strax innan 9. Det var ganska lugnt vid mätningen så vi passade på att mäta alla direkt på morgonen, tyvärr så kommer jag inte i håg några mått, men alla tre låg mellan 79-80 cm i manke och 13,5-14,5 i skena.

Först var det våra två treåringar som skulle bedömas. Jag har nog aldrig varit med om så många treåringar innan, 16 st treåriga mini kom fram för bedömning och hela sju stycken kunde rekommenderas vidare! Jag är faktiskt jättenöjd med visningen av våra killar, kunde inte gjort så mycket annorlunda. Både Wild Card och Less Is More kunde rekommenderas vidare och fick besöka veterinären. Killarna skötte sig mycket bra där och det fanns inget att anmärka på, nämnas bör att Wild Card har en gammal skada på ögat, han fick tyvärr en stickskada som föl på senhösten.

Too Hot To Handle är ju fyra år och visades senare, han fick 88688=38 poäng och klass I. Han kommer vi att kastrera och sälja till ett bra hem. Han är en mycket trevlig individ som hanterats dagligen hela vintern, åkt på löshoppning och miljötränats på olika platser.

Wild Card kunde godkännas på 87889=40 poäng, rörelserna är verkligen hans starka sida så det var kul att de kom fram! Han ska denna sommar få gå med våra unghingstar och fortsätta utvecklas. Less Is More föll på målsnöret (igen!) och fick 98778=39 poäng, nämnden tyckte han var oregelbunden i skritten. Han var väldigt taggad i går och vi tror han ska få mogna lite till innan han visas igen. Det är en hingst som vi tror på och har de linjer vi vill avla på, så han ska absolut få en chans till. Vi sa det när vi åkte hem, vi måste fått lite hjärnsläpp, för vi har sena linjer och så anmäler vi två treåringar 😉 Wild Cards mamma, Proud Design är sedan innan mor till två hingstar, Top of The Line och Golden Arrow, båda visades två ggr på premiering innan de kunde godkännas 🙂

Extra kul var det att ringettan, Lönnshults Cross My Heart (98888=41 poäng) är ur vår uppfödning, Another Gold Cross RS 677 första årgång! Han hade en till avkomma som visades fram i går, Lönnshults Avatar som fick 99688=40 poäng, men som inte kunde godkännas för 6:an på benen. Han var så taggad och fick inte fram ett vettigt steg, men med lite träning så tror jag de blir riktigt bra. Han var verkligen jättefin. Stort grattis till hela familjen Kindberg som äger och är uppfödare till båda killarna 🙂

Stort grattis till er alla som blev nöjda med dagen i går!

Wild Card hingstpremiering Mullsjö

 

Less Is More hingstpremiering Mullsjö

 

Too Hot To Handle hingstpremiering Mullsjö

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *